U životu vam se dešava da su vam poluprazni novčanik, orman ili frižider, ali koliko god da se trudimo da je ispraznimo jedna stvar gotovo uvek ostaje puna. U pitanju je, naravno, korpa za prljav veš!

U prosečnoj porodici skoro da nema dana kada se ne uključuje mašina za veš. Koliko god delovalo da ona samostalno obavlja sav posao, postoje određenja pravila za pranje veša koja bi trebalo znati i primenjivati, kako bi adekvatno održavali svoju odeću.

Kako da ne upropastite osetljive komade od svile i vune? Kako da skinete fleke, a očuvate boje? Da li znate i pridržavate se simbola na etiketama garderobe? Šta se pere ručno, kada i šta se nosi na hemijsko čišćenje? Saznajte odgovore na ova pitanja, i još nekoliko trikova kako da veš perete bez greške!

Kada je neophodno ručno pranje veša?
Ručno pranje veša je logično napornije i oduzima više vremena nego pranje uz pomoć veš mašine. Često se, kada je neophodno pranje na ruke, pokajemo što smo morali da kupimo taj kašmirski džemper ili svilenu bluzu.

Pre svega, pročitajte šta piše na etiketi. U zavisnosti od sastava, neki proizvođači stavljaju oznaku “prati samo ručno” i onda kada se to zapravo može uraditi i u mašini za veš. Tako žele da se osiguraju unapred od oštećenja, čak i kada nije potrebno da perete na ruke.

a vunu, svilu i kašmir često imate specifične, “delikatne” programe mašina za veš, gde se peru na pravoj temperaturi, bez centrifuge i sa kontrolisanim obrtajima. Na taj način vam odeća neće biti oštećena. Ukoliko se radi o odeći koja ima našivene delove (kao što su na primer rese ili nitne), ili je vrlo nežne strukture koja se lako ošteti, moraćete ipak da je operete sami, a evo kako da to najbrže, najefikasnije i besprekorno da uradite. Prednosti perionice vesa Veseraj Bole

Pozovite nas ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete profesionalno pranje veša u našoj perionici na broj telefona 060 355 96 17.

Perionica veša Bole Beograd