Poslednja stvar koju želite jeste da odeću iz mašine izvadite u gorem stanju nego kad ste je u istu stavili, te se potrudite da ne napravite neki od sledećih grešaka:

Ostavljanje rajfešlusa otvorenim
Ako ubacite nezakopčane pantalone u mašinu sa ostalom odećom, a potom primetite da odeća ima sitne rupice po sebi ili izvučene konce - krivac je upravo rajfešlus. Zato vodite računa da sve rajfešluse na garderobi zatvorite pre nego što je stavite na pranje.


Korišćenje preterane količine praška za pranje veša
Možda ste mislili da više praška znači čistiji veš, ali upravo je suprotno. Prevelike količine praška mogu da oštete materijal odeće.


Stavljanje čarapa nakon svega drugog
Ako vam čarape nestaju, a nikako ne pronalazite uzrok toga, može biti da ste ih na pranje stavili tek na kraju ubacivanja veša. Ispravno je da se čarape stavljaju prve u mašinu, i to u sredinu - tako se one neće "magično" izgubiti.


Pretrpavanje mašine
Punjenje veš mašine do zadnjeg milimetra možda vam deluje kao ušteda vremena i struje, ali ovo je zapravo ogromna greška. Naime, u pretrpanoj mašini voda i prašak ne mogu da dopru do svakog komada odeće, te se može desiti, da određena garderoba i nakon pranja bude prljava.

Korišćenje brzog pranja za sve
Opcija brzog pranja određena je samo za male količine veša, i to onog koji nije isuviše zaprljan. Ako veliku količinu stvari stavite na brzo pranje kako bi uštedeli vreme, na kraju ćete napraviti sebi dupli posao - jer na ovaj način ništa se neće dobro oprati.
Prednosti perionice vesa Veseraj Bole

Pozovite nas ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da zakažete profesionalno pranje veša u našoj perionici na broj telefona 060 355 96 17.

Perionica veša Bole Beograd